Yorum: Benimle Kal - Rebecca Donovan (Nefes #2)

8/08/2014 04:07:00 ÖS


Sayfa Sayısı: 540
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Parodi Yayınları
Çevirmen: Handan Sağlanmak
Seri Sıralaması: #2
Kitap Kokusu Puanı: 3/5

''Hayatın anlamını istediğin kadar sorgulayabilirsin, ama şunu bil ki benim anlamım sensin...''  Dürüst, korkusuz ve tutku dolu... Benimle Kal, duygularınızı heyecan dolu bir yolculuğa sürükleyip tahmin bile edemeyeceğiniz bir sona ulaştıracak. (Tracey Garvis-Graves,New York Times Bestseller Yazarı) ''Serinin bu ikinci kitabını okuduktan sonra söyleyebileceğim tek şey şu: Kesinlikle beklediğinize değecek.'' (Amazon) Emma'nın sırlarla dolu acımasız hayatını artık herkes biliyordu. Ancak geçmişine dair öğreneceği daha çok şey vardı. Yıllar önce annesi onu neden bırakıp gitmişti?    Babasının öldüğü akşam ne olmuştu? Mutlu olduğunu hatırladığı anılar ona mı aitti, yoksa bunlar sadece bir düşten mi ibaretti? Yaşadığı korkunç gecenin izleri, hayatındaki herkesi etkileyecekti. Emma kâbuslarının içine hapsolmuş bir şekilde iyileşmeye çalışırken yeni sürprizler kapıdaydı. Geçmişin labirentinde umutsuz bir şekilde gerçekleri arayan Emma, aşkın elinden tutup yeni bir hayata adım atabilecek mi? Dünyada oldukça büyük bir etki yaratan Nefes Serisinin ikinci kitabını heyecanla okuyacak ve elinizden bırakamayacaksınız.
Nefes serisinin ikinci kitabı Benimle Kal  , okumak istediğim ama merakla beklediğim bir kitap değildi. Biliyorum çok saçma bir durum ama ilk kitabının yorumunu okuyanlar bilir kitabı sevmekle sevmemek arasında kalmıştım ve halen aynı durum içindeyim bir yanım ''İşte bu!'' diye havalara uçarken öteki yanım ''Bu ne ya!'' diyerek yüzünü buruşturuyor. Sanırım kitaba ya da seriye dair düşüncelerimi daha iyi ifade edemezdim. :) Böyle saçma sapan bir duygu karmaşası halinde olduğum için büyük olasılıkla kitabı sevip sevmediğimi anlamayacaksınız ki , bu çok normal ben bile halen anlamış değilim.
Bildiğiniz gibi ilk kitabın sonunda ölesiye nefret ettiğimiz Carol , Emma'yı öldürmeye çalışıyordu ki kızı ölmekten beter etti. İkinci kitap , birinci kitabın sonundan 6 ay sonrasından başlıyor. Emma'nın ilk kitap boyunca dayak yediğini herkesten saklamaya çalışıyordu  ama ilk kitabının sonundaki olaydan sonra artık tüm okul neler yaşadığını biliyor. Emma, artık tam olarak 'görünmezlikten' çıkmış ve uzun süre insanların dedikodu veya acıma dolu hallerine maruz kalacaktır/dı. Ve Evan. Evan, bence her kıza lazım :) Evan'ı gördükten sonra ne motosikletli ve dövmeli çocuk isterseniz ne her önüne gelene kasları göstermek için kavga eden kötü çocuk havalarına girmiş , sevdiği kızı bir eşya gibi sahiplenen egosu tavan yapmış erkek istersiniz. Unutun bunları ! Ve  Evan'ı sarılın. Evan karakteri ilk kitapta biraz çocukça kaçıyordu ama bu kitapta tam kişiliği oturmuş ve Emma'ya her geçen gün daha fazla aşık olan biri olarak karşımıza çıkıyor. 
Emma artık Carol'un ona verdiği fiziksel acılardan kurtulmuştur , peki psikolojik olanlardan ? Emma'yı artık her gece korku dolu rüyalar bekliyordur ve bazen gün içinde geçirdiği krizler vardır.  
Yazının bundan sonrası spoiler içeriyor!
Emma annesinin yanına taşınıyor ama ciddi alkol sorunları olan Rachel , gerçekten iyi bir anne modeli değil hatta daha ileriye giderek görüp göreceğiniz en gereksiz , en bencil anne. Yani Rachel'a anne demekten utanırsınız o derece. O yüzden yazıda Emma'nın annesi yerine Rachel yani adını kullanacağım. Emma , Rachel'ın yanına taşınıyor ve az da olsa mutlu olacağını düşünüyor ama maalesef her şey de olduğu gibi bunda da Emma'nın yüzü gülmüyor. Rachel her gün ve birbirinden beter ve farklı erkekler getiriyor ve bunları Emma'nın görmediğini düşünüyor ama tabii ki görüyor. Ama bir gün öyle biri geliyor ki... Jonathan, tüm kitabı batıran ve sonunun bu kadar beter bitmesini sağlayan , aynı Rachel gibi sadece kendisini düşünen en nefret ettiğim karakterler arasında en iddialı olabilecek potansiyele sahip iğrenç ötesi bir karakter. Karakter kaslı maslı , yakışıklı falan diye sevecek değilim. Tam tersi yakışıklı olduğu ve Emma'yı neredeyse ayartacağı için yakışıklı olmasından bile nefret ediyorum. Allah aşkına , siz hangi karakterin yakışıklı olmasından nefret edersiniz ? Ben ediyorum hatta her hücrelerimle... Jonathan , Rachel'ın ev getirdiği erkekler biri ama diğerlerine göre daha farklı bir yeri oluyor ve Rachel için uzun sayılabilecek bir süre beraber takılıyor hatta bir süre Rachel aşık falan olduğunu düşünüyor ama kim inanır. Jonathan da tıpkı Emma gibi kabuslar görüyor ve onların evinde kaldığı zamanlar gece uyumadıkları için Emma sürekli evin içinde karşılaşıyorlar. Bu durum için sizce Evan ne düşünür ? Tabii Evan'ın öyle aşırıya kaçan bir kıskançlığı yok ama kitabın sonunda aslında ne kadar dolu olduğunu ve bir anda patladığı zaman ne kadar korkutucu olduğunu görebiliyoruz. Ee haklı ama.
Jonathan ve Emma , bir süre arkadaş kalıyor ama Jonathan bir süre sonra bir şeyler hissettiğini düşünüyor ve daha fazla yakınlaşmak istiyor. Bu bir zaman sonra küçük bir bir öpüşme oluyor ve daha sonra tekrar yelteniyor. İşte o zaman işler karışıyor. Öptüğü kişinin eski sevgilisinin kızı olduğu umursamadan öpmek kadar veya bir şeyler hissetmek kadar iğrenç bir şey var mı ? Ya tamam yaşlarınız annesine bir hayli yakın ama burası olmamış yani. Jonathan başka bir yerden olaylara dahil olsaydı eğer bu kadar tepki vermezdim ama annesinin eski sevgilisi olmamış. Siz söyleyin arkadaşlar olmuş mu ? Emma artık hislerini karıştırmış ve aklına şu soru geliyor: Aşk onu gördüğünde kalbin durması mı yoksa onu gördüğünde kalbin çok hızlı atması mı ?. Sizce ? Yazar burada biraz aşk üçgeni yapmaya çalışmış ama boşuna. Biz okuyucular Evan ve sevgisini her zaman kazanacağını biliyoruz değil mi ? Ama... Bu amalardan bıktım ama ! Kitabın sonunda işler biraz karışıyor ve Emma kendine göre doğru yaptığını sanarak Evan'ı terk ediyor! Çok saçma. Tamam , Evan senin yüzünden zara görebilir ama kaçmak da neyin nesi ? Bir de bu olanların direk sorumlusu Jonathan ve dolaylı yoldan Rachel olunca daha bir sinir oluyorum. Aklıma geldikçe dişlerimi sıkıyorum.  Ben yazarın aşk üçgeni yapması ya da yapmaya çalışmasını saçma buldum. Sonuçta birbirlerine nasıl hissettiklerini daha ilk kitaptan anladık. Aşk üçgeni oluşturulmaya çalışarak ne yapılmaya çalışıldığını anlamış değilim. Bunun haricinde Emma'nın, babası ve Rachel'ın gerçeklerini öğrenmek beni şaşırttı ve tam yerinde olmuş. Sırf bu yüzden seriye devam edeceğim. 
Genel olarak üç kitaplık serilerde ikinci kitapta pek bir şey olmaz ama bu kitap ara kitaptan daha çok olay gelişti. Bu açıdan bakarsak gayet başarılı ama seri olarak bakılmazsa çok uzatılan yerler de olmadı değil. Mesela, özür dilerek söylüyorum , Evan ve Emma'nın şu sevişme muhabbetlerinden gına geldi. Yok efendim plan yapacaklarmış , yok doğaçlama seviyorlamış... Oraları okumak ızdıraptan beterdi. Sonunda yaptılardı ben de kurtuldum onlar da. 

Son olarak , ilk kitabını beğenmiş ve bu kitabı büyük merakla bekliyorsanız yine seversiniz ama ben gibi kararsız kaldıysanız pek beklentiniz olmasın. Sonuç olarak olay güzel olsa bile karakterlerin yaşları yaptıklarıyla çok belli oluyor. Yani daha olgun karakterler beklerdim. Sadece Emma ve Evan'ın olgun olması yetmiyor. Psikolojik tarafa daha fazla yoğunlaşılsaydı keşke.
Unutmadan, bu Drew kimdi ya? İlk kitabı biraz unutmuşum sanırım.:)

Alıntılar
  • Akıp gide suyun ruhumdaki kederi de alıp götürmesini dilerdim. 
  • Hayatta en sevdiğim insan elimden alındığında mantığın hiçbir önemi kalmıyordu.
  • Ama ben her bir kuruşumu babamın geri gelmesi için harcardım.
  • Başımıza gelenlerin mantıklı bir sebep var mı , yoksa bunlar sadece şans eseri mi? 
  • Gökyüzüne bakıp önümde parlayan evreni görünce sanki her şey mümkünmüş gibi geliyor.

Benzer Yazılar

6 yorum

  1. Yorumunu çok beğendim <3 İlk iki kitabı okumuştum fakat sonrasında 3.kitabı okumaya vaktim olmadı seriyi tamamlayayım diye başlayayım dedi ama kitabı resmen unutmuşum yani netten şöyle bi yorumlara baksam hatırlarım dedim çoğu blog sahibi çok kısa tutmuş yorumları çareyi burda buldum oh be :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle yorumlar bizleri nasıl mutlu ediyor tahmin bile edemezsiniz <3 Sana şimdiden keyifli okumalar <3

      Sil
    2. Evan ve emma tekrar birlikte olacakmi yoksa tamamen iliskileri bitmis olacak? Yaa lutfen bitmesin yaa bu nedir sacmalamis ozaman yazar yani jonathanla opusmek nedir yaa inanamadim yorumunu okudugumda evanin bundan haberi olacakmi? Yaa lutfen tekrar sevgili olduklarini soyle yaa baska turlu okumam valla bu kitap kac serilikki? Bu sorularima cevap verirsen beni mutlu edersin simdiden tesekkurler cok guzel yorumlamissin kitabi

      Sil
    3. Evan ve emma tekrar birlikte olacakmi yoksa tamamen iliskileri bitmis olacak? Yaa lutfen bitmesin yaa bu nedir sacmalamis ozaman yazar yani jonathanla opusmek nedir yaa inanamadim yorumunu okudugumda evanin bundan haberi olacakmi? Yaa lutfen tekrar sevgili olduklarini soyle yaa baska turlu okumam valla bu kitap kac serilikki? Bu sorularima cevap verirsen beni mutlu edersin simdiden tesekkurler cok guzel yorumlamissin kitabi

      Sil
  2. Ya bende ikinci kitabi okuyup okumamakta kararsizim suan emma ve devan kitsbin sonunda ayrilarmi? Yani birlesmiyorlarmi tekrar? Ve emmanin jonthanla opustugune INANAMIYORUM YUHHH evan bunu ogrenecekmi? Ya benim asil korkum evan ve emmanin tekrar bir araya gelmeyecekleri lutfen tekrar sevgili olduklarini soyle sonlarda

    YanıtlaSil
  3. Hangi sayfalarda birlikte oluyorlar sonunda??

    YanıtlaSil

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe