16. GKK Blog Turu || Cambaz - Burcu Demet || Kitap Yorumu + Çekiliş

1/26/2015 02:19:00 ÖS

Sayfa Sayısı: 400

Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Postiga
Yazar: Burcu Demet Peker
Kitap Kokusu Puanı: 4/5

Hükmen mağlup bir evliliğe gizli, büyük bir aşk…

Gecem ve Aktan'ın büyük bir iddiayla değişen hayatını okurken, hem kendini sürekli inkâr eden büyük bir aşka kapılacak hem de âşıkların düştüğü akıl almaz durumlara güleceksiniz.

Sürükleyici kaleminin gücünü kısa zamanda birçok baskı yapan Sahra adlı ilk kitabıyla binlerce okuruna hissettiren Burcu Demet'ten tanıdık kahramanlarla yepyeni bir macera!

Tutkulu bir aşkın kavurduğu Aktan'ın, imkânsıza; Gecem'e olan ısrarı, sonunda her ikisini de vazgeçemeyecekleri bir yolculuğa sürükler. Kahramanlarımız, tüm güçleriyle birbirlerine doğru çekilmeye ne kadar direnebilirler? Mutluluğa doğru sadece umutla değil, aynı zamanda büyük bir inatla koşarken birbirlerine karşı sürekli bir savaşı nasıl sürdürebilirler?

"Bazen, her şeye rağmen yumuşadığını hissediyordu Gecem. O fark etmediği zamanlarda, onu izlerken, o küçük kız oluveriyordu yine. Onun tarafından sevilmeyi hayal ediyordu için için. Ve her seferinde hızla uyanıyordu bu rüyadan. Aktan sevmezdi, onu sevemezdi."

 Gezginler olarak 16. blog turumuzda ilk kitabı Sahra'yla büyük bir çıkış yapan Burcu Demet'in yeni kitabı Cambaz'ı konuk ediyoruz. 
Cambaz, Burcu Demet'in ikinci kitabı ve romantik komedi türünde yazdığı ilk kitap. Romantik komedi türünde yazdığı ilk kitap olmasına rağmen gayet başarılı da olduğunu düşünüyorum.

Aktan ve Gecem bir iddiaya girerek evlenmeye karar verirler. Küçük yaştan itibaren birbirini tanıyan Gecem ve Aktan arası hiçbir zaman iyi olmamıştır. İyi olmamış olabilir ama Gecem, çapkın mı çapkın Aktan'a aşık olamadan da duramaz. Kızıl kıvırcık saçlarıyla arkadaşları tarafından sürekli alay konusu olan ve hiçbir ilişkisi bir aydan fazla sürmeyen Gecem anlaşılacağı üzere umutsuz bir aşıktır. Tabi, Gecem'in Aktan'a olan aşkını biz okurken onu hülyalı hülyalı izlemesiyle veya kendi içinde kurduğu aşk cümleleriyle bize aktarılmamış . Aktan'la sürekli kavga etmesi ve ona sürekli karşı çıkmasıyla aşkın nefrete bürünmüş haliyle okuyoruz. 
E hep Gecem'den bahsettik de biraz da Aktan'dan bahsedelim. Aktan, okumaktan en zevk aldığım erkek karakterlerin başında geliyor. Yanlış anlamalarıyla, Gecem'i sürekli ''sıkıştırmaları'' ve kesinlikle şapşal olmasıyla kitaba ayrı bir renk katıyor. Aktan her ne kadar çapkın olsa da üniversitenin ilk yıllarında Gecem'e karşı engelleyemediği hisler beslemeye başlar. Uzun uğraşlar sonucu Gecem'i ikna ettiğinde ise 2 hafta sonra ''Bitti.'' yazan bir mesajla Gecem'den ayrılır Aktan. İşte tam da bu yüzden araları daha da açılmaya başlar. Birbirlerine görmek istemeseler bile aynı arkadaş grubunda oldukları için birbirlerini her gün görmek zorunda kalırlar haliyle de birbirleriyle de her gün kavga ederler.
2 hafta sonra neden sadece bir mesaj yazarak ayrıldığını çok düşünen ama bir türlü bulamayan ve ayrıldıkları ertesi günü başka bir Aktan'ı başka bir kızla gören Gecem için artık Aktan güvenilmez biridir. İstese bile bundan sonra birlikte olmayı düşünmüyordur bile. Ama gel gör ki bir iddia uğruna kendisini onunla evlenirken bulur. İşte bundan sonra da Aktan ve Gecem'İn birbirlerinin çekimine kapılmadan korkarken hem de iddiayı kaybetmekten korkmalarını okuyoruz. Açıkçası kitaba ilk başlığımda Wattpad'deki normal evlilik anlaşmaları gibi bir kitap beklemiştim. Kızın ses çıkarmadığı ve hiçbir kadının hak etmediği derecede ağır aşağılanmalara maruz kalan bir kadın karakter bekliyordum ama Gecem o karakterlere nasıl olunması gerektiğini çok güzel bir şekilde göstermeyi başardı. Her zaman dediğim dedik, inatçı ve çokça da aşık olan Gecem'e güçlü bir karakter desek sanırım o kadar da yanlış olmaz. Aktan yine bu tür kitaplara karşın sert bir erkek karakter değildi. Avukat olmasına rağmen kendi isteklerini ve kendini bir türlü Gecem'e ikna edemiyor. Kitap boyunca zaten en çok Aktan'ın konuşmalarına güldüm. :) Kısaca ana karakterler romantik komedi türünün hakkını verecek şekilde oluşturulmuş. Böylece kitabın büyük bir bölümünde komedi tadını alabiliyoruz. Kitabın bir başka yönü de daha ilk sayfalarından itibaren kurgunun sadece iki karakter etrafında dönmediğini görmemiz. Daha ilk sayfan 4-5 karakter ismi geçince şaşırmadım değil. Benim saydığım -büyük ihtimal  gözden kaçırdıklarım olmuştur.- 15 tane karakter geçiyor ve hepsinin konumuna göre belli ölçüde yer yer verilmiş. Yani bu kitabı okurken sadece Gecem ve Aktan ikilisini okumuyoruz. Siyah-Derin, Rüzgar-Buket, Banu-Murat ve Levent-Seda'nın da ilişkilerini okuyoruz. 
Şimdi biraz da kitabın esik yönlerinden bahsetmek istiyorum. Öncelikle kitabın olay geçişlerini kimi yerde çok hızlı kimi yer de ise çok yavaştı. Aklıma gelen ilk örnek olarak -spoiler olabilir!!!- Gecem hasta olduğunda bir anda geçildi.  Ve son olarak da Gecem'in bölümlerinde Banu'ya konuşma dışında da Banuş diye yazılmasa sanki daha doğru olurmuş gibi geldi bana. :) Bu iki unsur dışında beni rahatsız eden bir nokta yoktu. :)
Kitabı öneriyorum. Romantik komedi okuduğum bir tür değildi ama Cambaz'ı gerçekten sevdim. Belki de beklentilerimin bir hayli üzerinde çıkması da buna etken olabilir. 
Eh, kitabı merak ettiyseniz Facebook sayfamız üzerinden 2 kişiye hediye ediyoruz. :) Katılmayı unutmayın!

Benzer Yazılar

0 yorum

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe