15. GKK Blog Turu || Medcezir - Emily Snow || Kitap Yorumu

1/13/2015 06:45:00 ÖS




Sayfa Sayısı: 304
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Novella
Çevirmen: Gülfem Çırak
Kitap Kokusu Puanı: 3,5/5
'Seni Seviyorum Ama Sen Olmadan Da Yaşayabilirim Sadece Sensizliği Reddediyorum'
Willow Avery, çocukluğundan beri oyunculuk yapan ve imrenilecek bir hayat süren, çok yetenekli bir Hollywood yıldızıdır. Ta ki kötü alışkanlıklar edinip her köşe başında küçük suçlar işlemeye başlayana ve dibi boylayana kadar Yatırıldığı rehabilitasyon merkezinden çıktığında Willow'un etrafında kimse kalmamış, ümitleri yıkılmıştır. Kendini yepyeni bir film projesinin içinde bulduğundaysa karşısına sarışın, yakışıklı ve seksi sörf hocası Cooper'ın çıkacağını ve tüm hayatını değiştireceğini henüz bilmiyordur. Tüm dünyanın gözü yine onun üzerine çevrilmişken ve gelecek ona yeni başlangıçlar vaat ederken Willow, kendini dalgaların akışına bırakır ama geçmişindeki sırlar derisindeki yara izi kadar yakınındadır.

"Medcezir'in erkek karakteri beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı ve yoğun duygulara sürükledi. Cooper yürek hoplatan cinsten."
-Kelli Maine-

"Bu kitapta her şeyden biraz var. Romantizm, karmaşıkkarakterler, sırlar, mizah,ilginç arkadaşlıklar, erotizm… Kitap bittiğinde insan büyük bir duygu yoğunluğu yaşıyor."
-The New York Times-

"Her karakter ve bu kitabın her sayfası inanılmaz eğlenceli, Willow ve Cooper'ın hikâyesi kesinlikle kalbinize dokunacak."
-Publishers Weekly-
Gezginler'in 15. blog turunda Novella'nı yeniis Medcezir kitabını konuk ediyoruz.
Medcezir'in konusu ilk bakışta aslında pek de yabancı değil. Sürekli ünlüler dünyasında meydana gelen uyuşturucu kullanımı ve hem ünlerini hem de kendilerini dibe batıracak türlü türlü şeyler sürekli magazin ekranlarında dönüp duruyor. Ve ister istemez de her ne kadar doğru olmadığını bilmesek de onları yargılarız. Çocuğumuz varsa onu bu ünlüden soğutmaya çalışırız. Bunu çevrem de yapan anne-baba çok gördüm ve bu gidişle de görmeye devam edeceğim.
İşte Medcezir kitabının karakteri de böyle. Willow Avery, uyuşturucu kullanımı nedeniyle rehabilitasyonda kalmak zorunda kalmıştır. Kitabın başında da rehabilitasyon merkezinden çıkmasıyla başlıyor. Hem duygusal hem de maddi yönden bitik durumda olan Willow aynı zamanda annesinin baskısıyla da uğraşmak zorundadır. 
Rehabilitasyon çıktığı an itibariyle kendini yeni bir flim projesinde bulur. Bu flim için sörf dersi almalı ve sahnelerinde bunu uzun sanki uzun zamandır yapıyormuş gibi görünmesi gerekiyordur.
Bu yüzden çekimin yapılacağı yere yani Hawaii'ye çekimin başlayacağı günden 2 hafta önce gidecek. Ve gördüğü andan beri hem sinir olup hem de kurtulamaz bir çekim yaşadığı Cooper ile yani sörf eğitmeni ile tanışır.
 İnkar edilemez çekim yaşayan bu ikiliyi kafanızda çok basit bir hikaye diye düşünmeyin. Çünkü bu kitabın çoğu normal aşk kitaplarının  dışında şok olduğunuz bir sürü yer var ve bu kısımlar kitaba farklı bir hava veriyor. 
Kitabı da bu soğuk kış günlerinde -ben 4 gün boyunca kar tatili yaparken okudum- okumak içimizi ısıtıyor ve biraz da kıskandırıyor. :)
Willow her ne kadar Cooper'a karşı bir şeyler hissetse de henüz kendi iç dünyasındaki gelgitleri halledememiştir. Bir süre herkesi kendisinden uzak tutmaya çabalasa ve eski günlerinde dönmemek için eski arkadaşlarından kaçmaya çalışsa da bunda da başarılı olmuyordur. Willow hala uyuşturucu karşı olan zaafını kaybetmemiştir ve eski arkadaşları ile de bu sorunu aşmaş biraz daha zorlaşıyor. Burada da devreye Cooper giriyor ve bence Willow'un yeni hayatı için kahraman görevini görüyor. 
Kısaca bu kitap sıcak çikolata tadında, içinizi ısıtacak, yüzünüzü güldürecek ve tüm bunların üstüne biraz da sizi üzecek bir kitap. :)

a Rafflecopter giveaway

Benzer Yazılar

0 yorum

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe