Yorum: Jamie McGuire - Tatlı Bela (Beautıful #1 )

1/20/2014 04:19:00 ÖS



Beautiful serisinin ilk kitabı olan Tatlı Bela , new adult tarzımda şu ana kadar  okuduğum en iyi roman .
Kitabı uzun zamandır okumak istiyordum ve en sonunda okudum ve yorumuyla karşınızdayım.

Abby Abernaty , aile sorunları yüzünden Las Vegas’dan Eastern Üniversitesi’ne gelmiştir. Yanında en yakın arkadaşı America ile eğitim hayatına devam eden Abby bir gün kendini bodrumlarda yapılan bir dövüşte bulur. Burada Kuduz It lakaplı Travis Maddox ile tanışır. Son derece yakışıklı ve kaslı olan Travis dövüşü kazanır . Travis aynı zamanda America’nın erkek arkadaşı Shepley’inde kuzenidir. Böylece Abby ve Travis daha sık birbirlerini görmeye başlar. Okulda iyi bir  şöhrete sahip olmayan ve tek gecelik ilişkiler yaşayan Travis Abby ‘i görmesiyle onun farklı olduğunu anlar. Ne yazık ki Abby kolay lokma değildir ve babasına benzeyen , kötü alışkanlıkları olan birini istemiyordur.
Her ne kadar Abby istemese de kaslı , dövmeli , yakışıklı birinin ona ilgi göstermesi Abby’ninde Travis’e karşı olan duygularını güçlendirir. Abby sadece arkadaş kalmak istiyordur ama kaybettiği iddia yüzünden 1 ay boyunca Travis ile yaşamaya mecburdur. Aralarındaki sınırları korumaya çalışsa da bu bir hayli zordur.
Olaylar bu şekilde ilerken Abby Travis’le çıkmamaya direnmektedir ve istemese de  Parker adındaki bir çocukla çıkmaya başlar.

Abby bir Parker’la bir Travis’le olması sinirlerinizi bozabilir ama Abby ‘nin geçmişte sakladığı gerçekler ona hak vermenizi sağlıyor ayrıca Abby direnmeseydi kitabın normal hayattan farkı kalmazdı .İlk başta baktığımızda tipik bir genç yetişkin kitabı gibi görünse de türündeki en kaliteli kitap olmayı başardığını düşünüyorum.
Kitabın gözden geçirilmiş baskısını okumama rağmen rahatsız edecek sayıda yazım yanlışı vardı. Yabancı Yayınları'na duyurulur.

Serinin ikinci kitabı Ayaklı Bela’da bu sefer olaylar kötü çocuğumuz Travis’in ağzından anlatılıyor. Bu kitabın Talı Bela’dan daha eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Abby’nin yanındayken Travis’in ne düşündüğünü öğrenmek ve kötü çocukların aşık olduktan sonraki duygularının nasıl olduğu merak ediyorum.

Puanım :  4/5
Ön Okuma : Tıkla
                                     Diğer Kapaklar

                                  Alıntılarım
Beni omzunun üstüne alıp arkamızdaki kalabalıkta kendine yol açarak ilerledi . ‘’Yol açın millet ! Bu zavallı kadının korkunç biçimde sakatlanmış , aşırı büyük beynine yer açın ! O kahrolası bir dahi .’’


 ‘’ Seninle tanıdığım ilk andan itibaren sende ihtiyacım olan bir şeyin olduğunu anlamıştım . Şu işe bak ki sende olan bir şey değilmiş . Senmişsin .‘’























Benzer Yazılar

0 yorum

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe