1.Gezgin Kitap Kardeşliği ile Blog Turu 5.Gün - Travma Sonrası Aşk Çarpması - Anne Eliot - Kitap Yorumu

1/31/2014 12:13:00 ÖS


Turumuzun beşinci gününden sevgiler !
Okur-Yazar ve Vera’nın Rüya Kitaplığı’ndan sonra yorum sırası bana geldi .
Daha önce kitabın tanıtımını paylaşmıştım. Okur-Yazar’da tur olarak çok sevdiğimiz yazar Anne Eliot ile röportaj yapmıştı.
Şimdi benim sıra yorumumda !!


Kitabımızda Jess Jordan adında kız 14 yaşındayken bir partide neredeyse tecavüze uğrar. Partide çok fazla içki aldığı için o gün hakkında pek bir şey hatırlamıyordur ama her gece gördüğü kabuslar  Jess’e o günü hatırlatmaktadır.
Bu kabuslar sadece gece uykularında ortaya çıktığı için gündüz uyumaya çalışan Jess kendini de asosyal bir kız haline getirmiştir. Kardeşi Kika Jess’e ‘’Nasıl normal olunur listesi '' hazırlamıştır. Bu listeye göre erkek arkadaşı olmalı ve onla vakit geçirmesi gerekmektedir.
Staj görüşmesine gittiği gün rakibi Gray Porter’la tanışır. Gray Porter yeşil gözlü , gamzeli ve   1.80 boyundadır sizin de anlayacağınız üzere çook yakışıklıdır. Jess Gray’e onun ‘’sahte erkek arkadaşı ‘’ olması için para vereceğini söyler. Paraya ihtiyacı olan Gray anlaşmayı kabul eder. Böylelikle Jess artık asosyal olmayacaktır ve ailesine üniversiteye gidebileceğini kanıtlayabilecektir.
Ama Jess’in her şeyini düşündüğünü sandığı bu anlaşma istemediği şeylere yol açar. Jess aşık mı oluyordur ? Kabusları neden artıyordur ? O gün hakkında neden daha fazla şey görüyordur ? 

'’Açık kapımın kenarına yaslandı ve tam gözlerimin içine gülümsedi. Kalbimin içine . Onun bulunmasını istemediğim yer olan kalbime.’’


Daha fazla konudan bahsedip de bu güzel kitabın heyecanı yok etmek istemiyorum . O yüzden kitabı alın ve görüşlerinizi yorum olarak paylaşın !
Eğer röportajı okuduysanız Anne Eliot’un bu hikayeyi yazarken gerçeklerden yola çıktığını üzülerek görürsünüz .

Uzun bir aradan sonra ilk defa kitaptaki bir kız karakteri sevdim.
Gray’e aşık olduğumu söylememe gerek yok sanırım . Tüm o kötü çocukların yanına turumuzun yeşil gözlü tatlılıktan ölen Gray ’i de eklemeyi unutmayın .

Ve uzun zaman sonra okuduğum bir kitaba 5 tam puan verdim . Eee haketti ama !

Yarın Mavi Uçurum’un yorumuyla turumuz devam ediyor !


                               Takipte kalın ve Gray'in büyüsüne kapılın !

Benzer Yazılar

0 yorum

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe