Etkinlik: Zıt Kitaplar

8/30/2014 11:39:00 ÖS

Bir Kitap Delisi'nin beni etiketlemesiyle katılmak istediğim ve biraz zor olan bu etkinliğe katılıyorum. 
9 kategoride başlığına göre kitapların zıtlarını bulacağız. Hadi başlayalım. :)


1. Alım Zamanına Göre; En eski ve en yeri kitapları seçiyoruz ama ben ilk aldığım kitabın hangisi olduğunu bilmediğim için ilk aldığım kitabı biraz sallamış olabilirim. Gerçekten düşündüm ama bulamadım. En son aldığım ise yakın zamanda blogumda yorumunu göreceğiniz Her Şey Bitti Derken.

Yüreğim Seni Çok Sevdi kitabını okumaya ilk başladığım sıralarda Canan Tan'ı çok sevdiğimden dolayı aldım ama şimdi yazarı öyle eskisi kadar sevmiyorum. Her Şey Bitti Derken ise Müge baya bir önerdi. Zaten alacaktım , Müge sayesinde ilk sıralara girdi ve aldım.


2. Fiyatına göre; En ucuz ve en pahalı olan kitapları seçiyoruz. En ucuz kitaplarım D&R'ın bir ara Dex kitaplarını beş liraya indirilmesiyle aldığım kitaplardı. Aralarından Başlat'ı seçtim. En pahalı olan ise siz şüpheniz olamayan bir yayınevinin kitabı.Evet , doğru tahmin. Pegasus. Ölüm Oyunu 30 Tl ile zirvede eğer bir başka Pegasus kitabı almazsam uzun süre kalacak gibi. Başlat'ı hale okumadığım için bir şey söyleyemem ama Ölüm Oyunu her ne kadar 30 tl ile biraz uçuk olsa da hak ediyor diyebilirim ama bu kitap ucuz ve normal bir fiyat anlamına gelmiyor.



3. Anlatıcısına Göre;   Farklı anlatıcıya sahip kitapları seçiyoruz. Aklıma Tatlı Bela ve Ayaklı Bela ikilisi geldi hemen.  Ayaklı Bela'nın Tatlı Bela'nın yanında  başarısız kaldığını düşünmekteyim. Ayrıca Tatlı Bela'da aşırı derecede fazla yazım yanlışı var. Söylemesem olmazdı. Hem de gözden geçirilmiş baskısını okumama rağmen.




4. Kapağına Göre Zıt Kitaplar;
Şu güzelim kapağın yanına o iğrenç kapağı koyarken yüreğim sızladı. Bu etkinliğin en doğru seçimi şimdi karşınız da duruyor. Sevgili Altın Bilek çalışanları bu kapağı seçerken ne düşünüyorlardı bilmiyorum ama görüp göreceğim en kötü kapak tasarımını layıkıyla yerine getirmişler. Bir Sır Saklı içimde ise hem konusuyla hem kapağı mükemmel.




5.Uyruğuna Göre Zıt Kitaplar: Yerli-yabancı şekilde yapacağım seçimde yerliye hemen şu an okuduğum Aylardan Aşkı seçiyorum. Yabancıya ise daha geçen gün aldığım Ben Malala kitabını koyuyorum. Aylardan Aşk bugün yarın biter. Yorumu da çok yakında burada olur. :) Ben Malala ise merak ettiğim bir kitaptı yakında da ona başlarım.



6. Kalınlığına Göre Zıt Kitaplar: En ince ve en kalın kitapları görelim bakalım. :) En kalın Taht Oyunları ve en ince ise çocukluk kitabım Aziz Nesin'in yazdığı Çocuklara  En Güzel Öyküler Biri 80 diğeri 850 sayfa. Taht Oyunları'nı okuyalı 1 yılı geçti ama halen seriye devam etmiş değilim. Kitap hakkında bütün spoilerleri yemiş olunca ister istemez devam etmek istemedim. Ben de ilk sezonu atlayarak ve ikinci sezonu yarım yamalak izleyerek. 3. sezona geçtim ve devamı gelmedi. Pek dizi izlemeyi seven biri olmadığım için her ne kadar beğensemde sıkılmadan edemedim.


7. Hikayesine Göre Zıt Kitaplar: Gerçek yaşam öykülerini ve kurgu olan kitapları birbirleri eşliyoruz. Beni Bulun... Okuyun demekten bıkmayacağım ve asla demekten pişman olmayacağım gerçek bir yaşam öyküsüydü. Duman ve Kemiğin Kızı geçen haftalarda okuduğum ve beğendiğim fantastik türde bir kitaptı. Bunun yorumu da umarım yakında gelir. Çok yorum birikti bu ara hızlı olmaya çalışacağım artık.



8. Türüne Göre Zıt Kitaplar:

Fantastik ve romantik bir kitap seçeceğiz. Romantik kitaba Travma Sonrası Aşk Çarpması ve fantastiğe bayılarak okuduğum ve son zamanların en iyi kitabı olduğunu düşündüğüm Golem ve Cin'İ seçiyorum. Bu başlığa seçtiğim iki kitap da benim çok sevdiğim ve önerdiğim kitaplar.








9. Moduna Göre Zıt Kitaplar: Bizi üzen ve güldüren kitabı seçiyoruz son başlıkta. Ve ben bu etkinliği hazırlarken gerçekten çok yoruldum. Etiketleyeceklerime şimdiden kolaylıklar diliyorum. :D 
Yandaş... Nasıl ağladım anlatamam. Sınıfın içinde rezil oldum. Bunu yapmayacaktın Veronica.... 
Obsidiyen... Az da gülelim ya :D Bu öküzleri seviyorum ben ya. Ama seri çok uzadı. Soğudum vallahi.






Ve bir etkinlik daha tamamlanmış oldu. Ece'ye çok teşekkürler. ^_^
Ve de benim etiketlediklerim: İki Kapak Arası , Geveze Kitap Kurdu , Maria Puder Ölmedi bloglarını bu etkinlik için seçiyorum. :) Hepinize kolay gelsin. :)

Benzer Yazılar

11 yorum

  1. Etkinliği ilk okuduğum an biri mimlese de yapsa dediydim.. Çok tisikkur ediyorum ^-^
    Birkaç gün kitapligimi karistirayim, hemen yaparim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgin için ben tisikkur ederim. ^_^ Merakla bekliyorum. :D

      Sil
  2. Herkes Ateşli Dişleri seçmiş kötü kapak için :D kötü ama napalım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kötü ama ya. :( Kitabı da beğenememiştim ama yine de acıyorum ya. :D

      Sil
    2. Eksikti kitap... Yaptığın için teşekkür de edeyim sana :D

      Sil
  3. ne güzel mimmiş ya, zevkle okudum cevaplarını...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekleyeyim mi seni sıkıştırıyım mı :D Hilal çaldım :P

      Sil
    2. Ya bak araya nasıl parazit oldu. Gördün mü eylem ? :D Yapmak istersen yapabilirsin canım. ^_^

      Sil
    3. Bir daha kaptırmam ona göre :P

      Sil
    4. teşekkür ederim kızlar , :D

      Sil

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe