Etkinlik: Son Zamanlarda Herkese Önerdiğiniz Kitaplar

8/03/2014 03:12:00 ÖS


Önerdiğim ve sevdiğim kitapları tek bir yazıda toplamak istiyordum ama bir türlü elim gitmiyordu. 
 Şu sıralar pek kitap okumadığım için etkinlik ve taglara yönelmişken Kristal Kitap'ın hazırladığı 'Son Zamanlarda Herkese Önerdiğiniz Kitaplar' etkinliğine katılmamak olmazdı. 
Aslında herkese her kitabı önermem bu yüzden herkese değil de kitaba gerçek değeri verenlere önerilerimi sunmak istiyorum.

Yürüyen Kentler
Bu kitabı ne kadar çok sevdiğimi önce turdakiler sonra yorumumu okuyanlar anlayabilir. Bu kitapla uzun süre ciddi anlamda aşk yaşadım ama hala diğer kitapları alamadım. 4 kitaplık serinin sadece ilk kitabını okumuş olsam da gönül rahatlığıyla sadece ilk kitabı değil tüm seriyi önerebileceğim ve okuyun diye bunaltacağım tek kitap olur kendisi :)

Golem ve Cin
Cin geçmesinden dolayı ilk başlarda  biraz çekincelerim olsa bile , bu çekincelerimi silip süpüren  bir kitapla karşılaştım. Kesinlikle mükemmel bir kitaptı ve yorumumda da dediğim gibi her kelime büyük bir ustalıkla ve her şey düşünülerek yazılmış bir eserdi. Bir kitaba kolay kolay eser deme ama bu kitap eser denmeyi fazlasıyla hak ediyor.

Yolun Sonundaki Okyanus
Yorumu yapmıştım ama acemilik yorumlarımdan biri olduğu için bağlantı verip vermeme konusunda kararsız kaldım çünkü o yorumum kesinlikle o kitabı anlatmaya yetmiyor , ben sizi Zimlicious'un yorumuna yönlendiriyorum. Benim o zamanlar yazmaya yetmeyen kalemimle açıklayamadığım duygularımı çok güzel bir şekilde açıkladığını düşünüyorum. Neil Gaiman'ın okuduğum ilk kitabı ve diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum.

Ağaçtaki
On8'in en sevdiğim kitapları arasında başı çeken ve uzun süre en sevdiğim ve etkilendiğim kitapların arasında kalacağına kesin gözüyle baktığım Ağaçtaki , hem düşündüğümüz , hem sorguladığımız , hem hayret ettiğimiz bir kitap.

Çıplaklar
Durgun bir kitap olmasına rağmen doğru ve etkileyici mesajlarla önerdiğim kitaplar arasına sağlam bir giriş yapmıştı ve halen ilk okuduğum zaman kadar etkisindeyim. Ne dediğimi anlamadıysanız yorumumun en altındaki alıntılara kısa bir göz gezdirmeniz ne demek istediğimi açıklayacaktır.

Ölüm Oyunu
Bu kitabın neden değer gördüğü başarıya ulaşmadığına düşünen ve pek sevilmediğine yazardan bile daha fazla üzüldüğümü düşünüyorum. Bence sadece ölüm oyunundan ziyada daha farklı mesajlar içerene bir kitaptı.

Aşkın Gölgesi
Gülşah Elikbank ile tanıştığım ve söyleşi yapma gururuna sahip olmamı sağlayan bu kitabın gönlümde yeri çok başka. Yine hak ettiği ilgiyi göremediğini düşündüğüm kitaplar arasında. Yazarın diğer kitaplarını gözü kapalı alırım.


Zamanım kısıtlı olduğu için yazımı burada sonlandırıyorum ama en yakın zamanda daha detaylı önerdiğim kitapları içeren bir yazıyı sizinle paylaşacağım. :) Siz de blogunuzda paylaşırsanız Kristal'e haber vermeyi unutmayın ! Blogunuz yok ise yorum olarak önerilerinizi  iletmeyi unutmayın :)



Benzer Yazılar

8 yorum

  1. Öneri kitapların çoğunu okumamışım ben ya -.- Umarım en kısa zamanda hepsini okuyacağım :) Öneriler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumadıysan hepsini gözü kapalı öneriyorum :)

      Sil
  2. Bende okumamışım hiç birini. :D Ama golem ve cin çok dikkatimi çekiyor hatta son alışverişimde sepetime şöyle bir uğrayıp geri gitti. Şuan oluşturduğum sepetime mi koysam acaba? Ay gidimde bi yorumunu okuyayım. Gaza gelirim de alırım belki kitabı. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbirini mi? Kristal sen yaşıyor musun ? Nasıl okumazsın bunları ! Golem ve Cin'i bir daha sepetinden çıkardığını duymayayım :D Hemen at bakıyım sepete :)

      Sil
    2. Konuyu okuduğumda aynı tepkiyi bende vermiştim. :D Bu kadar kitaptan bir tanesini bile nasıl olur da okumam. Yaşıyor muyum ben yaaa diye söyleniyordum kendi kendime. :D Golem ve Cini'de attım sepetime. Umarım bir daha çıkmaz. :D

      Sil
    3. Ee bir zahmet çıkarma artık :D Senin yorumun şimdiden bekliyorum ona göre :)

      Sil
  3. kristal hiç birini okumama konusunda yalnız değilsin :D golem ve cin in yanında ölüm oyununu da merak ediyorum.. bir yerlerde yorumunu okumuş beğenmştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostum sen yaşıyor musun ? :D Merak ettiğin iki kitap da çok güzel :) Umarım yakın zamanda okursun :)

      Sil

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe