Yorum: Kiera Cass-Sonsuza Dek (Seçim #3)

6/27/2014 04:33:00 ÖS




Sayfa Sayısı:287
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: DEX Kitap
Çevirmen: Derya İmer Aydınlık
Kitap Kokusu Puanı: 3/5
Seçim, America'nın hayatını tamamıyla değiştirmişti.


Illéa'nın prensesi olmak için yarışmaya katıldığından beri, ilk aşkı Aspen'e hissettikleri ve Prens Maxon'a karşı gün geçtikçe artan ilgisi arasında kalmıştı.



Şimdi America için gerçekten de karar verme zamanı.

Savunduğu doğrular için mücadele zamanı.

İstediği gelecek için savaşma zamanı.
Sonsuza dek seveceği erkeği seçme zamanı.

Yayınlandığı tüm ülkelerde çok satanlar listesine hızlı bir giriş yapan Sonsuza Dek, Beni Seç ve Elit'ten sonra seçim serisinin üçüncü kitabı. Uzun süredir serinin hayranları tarafından beklenen Sonsuza Dek'te Kiera Cass distopik fantazyayı peri masalıyla birleştiriyor ve unutulmaz bir finale imza atıyor.
 İlk iki kitabı  ve Sonsuza Dek'i okumayanlar için spoiler içerir.

Seçim  serisinin üçüncü ve son kitabı Sonsuza Dek , Dex Kitap'tan okuyucuları çok bekletmeden ve Sonsuza Dek çıkmadan önce yayınladığı iki novellayı içinde barındıran Saraydan Hikayeler ile hayranları finale hazırladı.
Seçim serisini okurken  az da olsa keyif alsam bile , basit bir kurgusu olduğunu düşünüyorum. Kurgu basit ama yazarın dilinin akıcı olması bence bu serinin çok satanlarda olmasının en önemli etkeni.

America Singer , diğer iki kitapta iki kişinin arasında kalmış ve seçim yapmak yerine ''Kendimi seçiyorum'' diyerek beni çileden çıkaran ve serinin 3 kitap olmasını sağlayan kararsızlığı Sonusuza Dek'te büyük ölçüde azalıyor ama bu sefer kararsız kalan asıl seçimi yapması gereken ve karasız kalması son derece normal gözüken Maxon. Maxon kararsız ama neden kararsız? America'yı sevdiğini her hareketiyle belli ediyor ve onu kararsızlığa düşüren saçını başını yolmak istediğimiz tek kişi AMERİCA. Şimdi America'nın saçını başını yolmak istediğimi söyledim ama kitabın 150 sayfasından sonra America'yı gerçekten sevmeye başladım. Artık karşımızda kararsız ve bir Maxon'la bir Aspen'le olan America yok. America bu kitapta da kararsız kalsaydı zaten hiç çekilmezdi. Kitabın ilk 50 sayfasında aşırı derecede gülünç gelmeye başladı. Maxon hiç prens gibi davranmıyor ve konuşmalara yapmacık geldi. Sonradan ya ben Maxon'nın konuşmalarına alıştım ya da yazar sonradan topladı. Eğer öyle devam etse kitaba vereceğim en yüksek puan 2 olurdu. Ve serinin az da olsa aksiyonlu olmasını sağlayan Asiler ilk sayfalardan hemen olaya giriyorlar ama benim yine burada anlamadığım bir şey var: Bu Asiler nasıl olurda elini kolunu sallaya sallaya sarayın içine giriyor (SPOİLER) hele son sayfalarda yaptıkları. Hiç mi güvenlik önlemi yok ? gibisinden soruları aklıma getirdi. Bu bölümlerin de biraz basit yazıldığını düşünüyorum. Sizce de saçma değil mi ? Saray sonuçta orası. 


Nedense bu aralar yazarlar karakterlerin özelliklerini bir anda değiştirmeye çok meyilli olmaya başladılar. Bu kitapta da değişen hatta psikolojik evrim (böyle bir şey yok biliyorum :D) geçiren karakter: Celeste. Hani bizim America'nın elbisesini yırtan ve daha nice cadılık yapan. Kız bir ağlamayla ve içini America'ya döktükten sonra melek gibi bir şey olma yolunda ilerledi. Peki ben hangi Celeste'yi seviyorum ? Tabii ki cadı olan en azından kitaba aksiyon veren sadece Asiler olmuyordu. 

Maxon, Kriss ve America arasında gidip gelmesi oldukça can sıkıcıydı. Hele America'nın onları görmesi -_-
Kiera Cass'in akıcı bir dili var ama duyguları yazıyı dökmekte yetersiz kaldığı bölümler bir hayli çoktu. Bunlardan en bariz olanı America'nın babasını öldüğü yerler çok ruhsuz yazılmış. Bu durumlarda ağladığım bir çok durum biliyorum ama Sonsuza Dek'te gözlerim bile dolmadı. Bunun nedeni babasını pek tanımadığımız veya çok fazla sahne geçmediği için olabilir ama yazarın kaleminin çok daha fazla etkisi var.
The One bildiğiniz Sonsuza Dek olarak uyarlandı. ilk duyduğumda saçma gelmişti ama kitabı okuyunca gerçek isminden daha uygun olduğunu anladım. Dex Kitap'ı kutluyorum ^_^

Şu anda yorumun burasına kadar gelen ama seriye başlamayan var mı bilmiyorum ama seriye başlamak istiyorlarsa beklentilerini yüksek tutmamalarını ve abartıldığı kadar güzel olmadığını bilerek başlamaları eminim daha iyi olacaktır. 
Serinin diğer iki kitabını keyifle  okuyan ama daha son kitabı okumayanlar için Sonsuza Dek beklentilerini büyük ölçüde karşılayan bir kitap olacağını tahmin ediyorum.

Kitabın kapağı müthiş. Her ne kadar modelli kapakları sevmediğimi sürekli dile getirmiş olsam bile güzel yapmışlar. Haklarını vermek gerekir. 
Elit'in kapağı kötüydü. Kızın bakışları bir garipti. Yani o kapaktan sonra bu kapak iyi olmuş.

Kitabın sonunda mutluluk sarhoşu olup ve ''İşte serinin benden alacağı en yüksek puan geliyor.'' diye düşünüyordum ama bu düşüncem teşekkür kısmında Kiera Cass'in One Direction'nın ona ilham verdiğini ve onlara teşekkür ettiğini okuyunca yüzümü buruşturdum ve serinin daha iyi neden olmadığı anlamış oldum. Yazar One Direction'dan ilham almış! Tamam biraz hatta çok fazla abartmış olabilirim ama yazar benden ilham alsa büyük ihtimal ortaya çok daha iyi bir seri çıkabilirdi. Denemeye ne dersin Kiera ?
One Direction felaketini saymazsak teşekkür kısmı gayet içtendi. ( Teşekkür kısmına neden bu kadar taktım ?!)

Kitabın sonu baya kanlıydı ama işte yine duygu yoktu. Yazarın duygu bakımından en iyi yansıttığı yer ise Maxon'nın mektuplarıydı. Onlar da zaten kitabın hatta serinin sadece 3-4 sayfasını kapsıyor.
Bir de kitabın sonu soru işaretleri ile bitiyor ve keşke 10 yıl sonra gibi bir bölüm olsaydı.



Kitabı okumayanlar için meraklandıracak alıntılar :)

  • Tacı istememenin nedeni , muhtemelen takmak için en uygun kişi olduğundandır.
  • Bunu bizim için ne anlam ifade ettiğini bilmiyordum. Ya da endişe etmek için ortada biz diye bir şey kaldığından.
  • Tek yapabildiğim ilerlemek ve ne zaman yollarımız ayrılsa , tekrar bir şekilde birbirimize geri dönecek yolu bulacağımızı ummaktı.
  • '' O halde , seçimini şu anda açıklıyor musun ?  Seçim bitti mi ?''
  • Senden vazgeçmeye hiç niyetim yok.
  • Seni , resmin melodilerin , kelimelerin ötesinde seviyorum. Ve bunu hissetmeni umuyorum , sana söylemek için yanında olmadığım zamanlarda bile.
  • Doğru olanı yapmak ve ona söylemek zorundaydım.
  • '' Eğer ölmem , senin yaşaman anlamına geliyorsa buna iyi değil de ne denir ?''
  • Sevilmenin ne demek olduğunu tam bu ana dek bildiğimi nasıl düşünebilmiştim ?
  • Bu sonsuza dek mutlu yaşadılar demek değil.



Benzer Yazılar

12 yorum

  1. Kiera'nın duygusuz yazması beni de çileden çıkardı. Tüm seride olan bir şey var: kitaplara tam anlamıyla bağlanamıyorsun. Kitap seni tamamen içine çekmediğinden biraz sinir bozucu bir durum bu. Ana karakter duyguları çok yansıtılmamış. Kiera'nın daha kendini çoook geliştirmesi gerekiyor! Ama tüm bunlara rağmen serinin en iyi kitabıydı diyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonunda benimle aynı fikirde olan biri :D Evet, serinin en iyi kitabıydı ama seri pek güzel değildi :)

      Sil
  2. sayende spoiler yedim *.* babasıyla ilgili şey yazılır mı be kardeşim ? neyse artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. spolier yazmışsın ama sadece o paragrafı içeriyor sanmıştım hata benim :((

      Sil
    2. Yazının en başına yazdım sonra baştakini takmayan olur diye tekrar yazdım ama demek ki fayda etmemiş. Üzgünüm.

      Sil
    3. sorun değil neler olacağını hâla merak ediyorum :))

      Sil
  3. Maxo'u mu seciyor Aspen'i mi .s.s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama artık seçim yapacak kişi Maxon. ^.^

      Sil
    2. kesin Maxon'u mu seçiyor okudun mu?

      Sil
    3. Yağmur, evet okudum -zaten okumadan bu yorumu yapamam değil mi?- ama yorum kısmında spoiler vererek hatta bu spoilerin direk kitabın sonu ile alakalı olması ne kadar doğru? Lütfen beni anlayın. :)

      Sil
  4. maxon kimi seçti, evlendiler mi, sonunda ne oldu? hiç okuyasım yok o yüzden özet geçip yazar mısın fghjkl

    YanıtlaSil
  5. Hayatımda hic kitap okumak sevmeyen biriydim ama kiera coss lan tanisa Ne kadar keşke seni tanima şansım olsa içime koyduğunu bu kitap sevgi di için çok tesekutlrr😢😢😢😢😢

    YanıtlaSil

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe