4. Gezgin Kitap Kardeşliği ile Blog Turu 2. Gün - Uzun Dünya- Kitap Yorumu + Cast

2/24/2014 05:02:00 ÖS




Gezgin Kitap Kardeşliği Blog Turu’nun bu sefer ki konuğu Uzun Dünya gibi muhteşem bir bilim kurgu kitabı .
Dün kitap ve yazar tanıtımını paylaşmıştım. Şimdi sıra yorumda J


Uzun Dünya , gerek konu bakımından gerek üslup bakımından benim çok hoşuma gitti.  Alanlarında başarılı iki yazarın birlikte yazdığı kitaptan da bu beklenir zaten .


Adımlayıcı adı verilen bir icat  sayesinde Uzun Dünya içerisinde ki 2 milyonu geçkin dünyalara seyahat edebiliyorsunuz ve bu sadece şalteri hareket ettirmeniz sayesinde oluyor.
Uzun Dünya içerisinde 2 milyonu geçkin dünya var ufak tefek farklılıklar dışında  birbirlerine benziyorlar.
Joshua Adım Günü’nde Uzun Dünya’ya adımlayıp kendini evinde gibi hisseden ve diğer herkeste olan mide bulanması gibi sorunlar yaşamayıp Esas Dünya’ya geri dönmek isteyip de dönemeyenlere yardım ederek kahraman olmuştur. Joshua’nın adımlaması için için adımlayıcıya  ihtiyacı yoktur ,  o doğuştan adımlayıcıdır.
Adım Günü’nden yıllar sonra Tibetli bir dahi olan Lobsang ile birlikte Uzun Dünya’nın gizemini çözmek ve sonunu bulmak için sıra dışı bir yolculuğa çıkarlar. Bu yolculuk sırasında troller , elfler , evrim geçirmiş hayvanlar ile karşılaşırlar.

Doğuştan adımlayıcı olmayanlar adımlayıcı sayesinde Uzun Dünya’ya adımlayabilirler ama fobikler dışında . Fobikler Uzun Dünya’ya adımlamaktan korkarlar ve adımladıkları zaman bayılırlar . Bir aile Uzun Dünya’ya yerleşmek istediğinde fobik olan çocuğunu Esas Dünya’da bırakmak zorunda kalır. Bu kısımda da farklı bir karakter devreye giriyor . Bu karakter hakkında fazla bölüm yok ama ikinci kitap Uzun Savaş’da bu karakterin ön planda olacağını düşünmekteyim.
Uzun Dünya benim keyif alarak , yazarların hayal gücüne hayret ederek okuduğum harika bir kitaptı. Bu kadar güzel bir kitaba tur düzenlemek de çok gurur verici ^_^
Kitapta sevmediğim tek şey betimlemenin yok denecek kadar az olmasıydı. Bir de cast etkinliğini ben yapacağım  için işim bir hayli zor neyse ki turdakiler yardım etti. Teşekkürler :)

Adımlayıcı
Kısaca bilim kurgu hayranıysanız ya da değilseniz hiç fark etmez hemen bu kitabı alın , ayıla bayıla okuyacağınız muhteşem bir kitap .
Puanım : 5/5




Uzun Dünya Cast


Betimleme az olunca Joshua’yı Elif’in favori yakışıklısı Chris Pine seçtik.




Aslında Sally karakterinden bahsetmek istemiyordum heyecanı kaçmasın diye ama cast seçiminde olmazsa olmazdı.  İşte Elizabeth Banks  Sally rolünde :) 



Ve işte bomba geliyor !!! Tibetli dahi ve kitaptaki favori karakterim Lobsang !!!!!!!!!!!
Şaka maka Lobsang'ın böyle olduğuna bakmayın Lobsang'ı temsil edecek hiçbir şey bulamadık :) Kitabı okuyunca  neden ''meşrubat makinesi '' olduğunu daha iyi anlayacaksınız :)








Benzer Yazılar

3 yorum

  1. Chris Pineeeee :D Hilal ya acaba koymasa mıydık onu? Göz koymasınlar şimdi :D Benim o benim :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chris'i kimseye yar etmem!!! o(╥﹏╥)o

      Sil
    2. Buradan duyurulur !
      Elif 'in hayallerinde ki erkek Chris Pine'a göz koyan herkes Uzun Dünya'nın vahşi elfler ve trollerle dolu olan dünyasına gönderilecektir.

      Sil

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe