Seri Yorumu: Aşka Var Mısın? + Sonsuza Kadar - Natasha Boyd (Eversea #1, #2)

5/30/2015 05:03:00 ÖS

Sayfa Sayısı: 368
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Yabancı
Çevirmen: Filiz Tülek
Seri Sıralaması: 1/2
Kitap Kokusu Puanı: 3/5
"Eğer geleceğimde olacağını bilseydim, tamamen farklı bir yaşam seçerdim." 

...kokusunu derin derin içime çektim. Sonra ağzımı kulağına yaklaştırdım. "Eğer farklı bir yaşam seçseydin, beni hiçbir zaman bulamazdın."

Sorumlulukları ve kendine olan güvensizliğiyle boğuşan, güneyli bir genç kız...  Her şeyini kaybedebileceği son skandalından kaçan, Hollywood'un en gözde megastarı...?Onları sonsuza dek değiştirecek, tesadüfi bir karşılaşma, imkânsız bir birliktelik ve masalsı bir aşk hikâyesi...

Spoiler içerebilir!
Okuduğum ilk zamandan beri Aşka Var Mısın? kitabına yorum girmek istesem de bir türlü vakit ayıramamış daha sonra da araya kaynayıp gitmişti. Ben de bu kadar geç kalmışken bari ikinci kitabı bekleyeyim dedim ve ilk defa seri yorumu yapmak istedim. Aşka Var Mısın? kitabını ilk gördüğümde ve konusunu okuduğumda sıcak bakmamış ve alınacak listeme eklemeyi düşünmemiştim ama gelin görün ki Oburlar bu kitaba öyle güzel bir tanıtım yaptılar ki bu kitap demek ki tahmin ettiğimden daha iyi düşündüm. Ve böylelikle kitabı da almış oldum. 
Ünlü Hollywood yıldızı Jack Eversea şöhretten ve sürekli takip edilmekten bıkmış bir şekilde kendini küçük bir kasaba atıyor.  Tabii ki burada da bilindiğini bilen Jack Eversea her ne kadar ilk günler kendini bir müddet saklamayı başarsa da kısa bir zaman içerisinde kasabada yaşayan güneyli bir kız yani Keri Ann Jack Eversea'yi tanır. Birlikte geçirdikleri zaman boyunca aralarında bariz bir çekim olurken Keri Ann ona aşık olmaması ve bu durumun geçici olduğunu sürekli kendine hatırlatmak zorunda kalır.. Birlikte her ne kadar güzel vakit geçirseler de bu uzun sürmez. Jack'in yeri bulunur ve eski sevgilisi, menajeri ve paparaziler peşlerini bırakmaz. Olaylar ilerken Keri Ann Jack ile alakalı öğrendikleri ve ondan gizlediği şeylerden dolayı ondan bir anda ayrılma kararı alıyor.  Havada bir son ile biterken sinir olmadım değil. İki kitap olmasına pek de gerek olmadığını anladım aslında ikinci kitabı da okuduktan sonra. İlk kitapta muhabbetleri, tanışmalarını okumak gerçekten keyifli olsa da ikinci kitaptan keyif aldığım söylenemez. Birinci kitap da tahmin edilebilirdi ama bu durumun ikinci kitabın tahmin edilebilir olması kadar keyifsiz bir durum değildi. 
İlk kitabı da rahatlıkla tahmin ettim ama ilk konuşmaları ve tanışmaları gibi bölümleri okumak güzeldi.
İlk kitapta Keri Ann bazı konulardaki güçlü duruşunu sevmiştim ama ikinci kitaba baktığımızda aşk acısı çeken Keri Ann görmek kötüydü. Sanırım benim açımdan ikinci kitabı sevmemem de en önemli paya sahip olan etken de bu.
İlk kitap keyifli bir çik-lit olsa da ikinci kitap bekleneni vermedi benim açımdan. Kitabın büyük bir bölümünü de sinir olarak geçirdiğimden keyif alacak bir nokta bulamadım. 
İlk kitabı sevdiyseniz ikinci kitap için beklentinizi biraz düşürmenizi öneririm. 

Benzer Yazılar

2 yorum

  1. hımmmm yaz için kitap bakıyodum. boşver bunu o zaman. ama en sevdiklerini söleseneee yaz için yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibi sadece ilk kitabı okusaydım rahatlıkla önerirdim ama seriyi okuyunca tereddütlerim oluyor açıkçası :) Yaz Kokulu Kitaplar aında geçen yaz bir yazı yazmıştım. Belki bu yaz yine yazarım :) Yazıma buradan ulaşabilirsin: http://kitapkks.blogspot.com.tr/2014/07/etkinlikyaz-kokulu-kitaplar.html

      Sil

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe