13. Tüyap Bursa Kitap Fuarı

3/24/2015 08:05:00 ÖS


Biraz geç oldu ama sonunda ben de fuar yazımı yazıyorum. :) Kitapları indir, fotoğraf çek, tekrar kitapları kitaplığa koy derken bu yazı için gerçekten çok üşendim ama fuar yazısını yazmaktan daha güzel bir şey yokmuş gibi geliyor. Belki biliyorsunuzdur normalde Konya'da yaşıyorum ama Konya'da kitap fuarı niyetine hiçbir şey yok. Sadece yaz aylarında kitap günlerin adında pek bir şeye benzemeyen bir etkinlik oluyor. Bu yüzden benim için her kitap fuarı yazısı büyük bir kıskançlıkla okuduğum yazılardandır. Şimdi biraz da siz kıskanın :D Şimdi gelelim Bursa Kitap Fuarı'na!
14'ünde fuar açıldı bende 20 Mart'ta ve 21 Mart'ta oradaydım. Bir yılı geçkin süredir tanıdığım ama bir türlü denk gelemediği için tanışamadığım bloggerlardan hatta benim için bloggerdan çok dost gibi olan Elif ve Ecrin'le çok güzel bir gün geçirdim.  Ve kesinlikle tüm fuarın en güzel ve en özel anı buydu. 
Dediğim gibi çok güzel iki gün geçirdim. Sürekli mesajlaştığın yüz yüze hiç görüşmediğin biriyle görüşmek çok farklı oluyormuş. sanki hem ilk defa tanışmışız gibi hem de uzun yıllardır tanışıyormuşuz gibi hissettim. Babamı fuara gitmek için pek zorlamadım ama az da olsa ısrar ettim. Pazar günü dönüş yolunda da daha şimdiden 2015 için söz almaya çalışıyordum. Biliyorum biraz erken ama bu iki güzel dostumu şimdiden özledim.  Elif'in daha önce kitabı çıktığını size daha önceki yazılarımda söylemiştim. Üstteki fotoğrafta da elimizde olanlarda onun kitabı oluyor. Kitabımız bir güzel imzalattık, bir de fotoğraf çektirdik. Elif'in imza günü olduğundan pek fazla vakit geçiremedik ama Ecrin ile stantları gezdik, kitaplarımızı aldık. 



Çoğu yayıncıyla konuşma ve indirimleri hakkında fikir edinme imkanım oldu. Gezdiğim yayıncılar arasından en iyisi GO! Kitap'tı açık ara. Posterleri, ilgileri ve o güzelim indirimleri ile benim için fuarın yıldızı oldu. Üstteki fotoğrafta az da olsa görebilirsiniz posterleri. Bende Yabancı, The 100 ve Tatlı Şeytan afişi var. Ayriyeten bir sürü de ayraç verdiler. The 100 dizisi hayranları bu ayraçları çok sever benden demesi. GO! Kitap'ta Kitap Gurmesi blogundan Ahmet Karasu ile de tanıştım. Blogumu da sanırım takip ediyormuş. :) Şimdi gelelim aldıklarıma The 100 serisinin ilk iki kitabını aldım. Dizisinin ilk bölümünü yarım bırakmıştım, umarım kitapları sevebilirim. Yabancı ve Tatlı Şeytan'da aldıklarımın arasında. Tatlı Şeytan ikincisi Tatlı Tehlike' de çok yakında çıkacak. Ve son olarak GO! Kitap'ın tüm kitaplarının fiyatı on lira gibi çok güzel bir fiyata indirilmişti. 





Bunlar da ON8, Martı ve Yabancı'dan aldıklarım. Aslında Kaçınılmaz ve Sonsuza Kadar Yabancı'nın yorumlamak için gönderdikleri ama bu yazıya da eklemek istedim. Kördüğüm ve Trendeki Kızı ise fuardan kaptım. İkisini de merak ediyorum ama sıra ne zaman gelir inanın bilmiyorum. Trendeki Kız'ın kapağı çok güzel isminin hakkını vermişler. :) Yabancı'nın ilgisi de çok güzeldi. Yabancı Yayınları'nda Masum İnciler blogundan Burcu Ekici çalışıyordu. Onla da tanışmak çok güzeldi. Az da olsa sohbet edebilme imkanı bulabildik. Burcu Abla eğer yazıyı okuyorsan selam! Yabancı Yayınları'ndan Tuğçe Nida Sevin ile de tanıştım. Gülen yüzüyle, ilgisiyle fuar macerama renk kattı. :)
ON8'den Yürüyen Kentler'in son kitabı hariç seriyi tamamladım. Uzakta ise onların hediyesi :) İhanet Altını okuma listenin en üst sıralarında!
Bu arada Grisha serisini de tamamlamış oldum.

Bu da biriciğim kitabı! Cinder biter bitmez Romantik Oyun'da sıra. :) Daha önce yazımda söylemiştim ama yine söyleyeyim arkadaşının kitabı çıkması, kitabın neredeyse her evresinden haberdar olman, destek vermen mükemmel bir duygu. Elif'den imzamı da aldım. Doya doya sarıldım Elif'e ve Ecrin'e :) 




Göremediğimiz Tüm Işıklar Goodreads ödülü aldığından beri merak ettiğim bir kitaptı. Onu da görür görmez alıverdim. Hakkında bahsetmediğim iki-üç kitap var sanırım ama  şimdi gidip fiziğe çalışmam gerekiyor -_- 


Bir başka kitap fuarı yazısı yazmak dileğiyle kendinizi iyi bakın :*





Benzer Yazılar

4 yorum

  1. Bir de posteri koymuş oraya... (╯︵╰,) Alacağım bende hele bir fuar gelsin
    İzmir'e de gelin ヽ(´□`。)ノ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir'e az kaldı, o zamanda ben kıskanırım :)

      Sil
  2. Canım yazını ancak okuyabildim. Ben de seninle tanıştığıma çok sevindim. Umarım tekrar görüşüp uzun uzun sohbet etme imkanı buluruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım ^_^ Ama bu sefer daha fazla vakit geçirmek de isterim ona göre :)

      Sil

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe