Goodreads 2014'ün En İyilerini Seçti!

12/04/2014 07:07:00 ÖS


Kitaplarla ve az da olsa sosyal ağlara ilginiz varsa Goodreads sitesini muhtemelen duymuşsunuzdur. Goodreads geçen ay başlattığı oylamayı geçtiğimiz gün bitirdi ve 2014 yılının en iyileri 3,317,504 oy ile belirlendi. Bende oyumu kullanmıştım ve merakla sonuçları bekliyordum. Bu yıl da bir farklılık yapıp burada paylaşmak istedim. :)

En İyi Kurgu
Fiction kategorisinde ya da benim bildiğim şekilde kurgu kategorisinde Rainbow Rowell kaleminden çıkan Landline kitabı 46,154 oy ile seçilmiş.  
Bildiğim kadarıyla Rainbow Rowell'in bazı kitaplarının yayın haklarını alındı ama çıkış tarihi ile ilgili bir bilgim yok.

En İyi Gizem ve Gerilim




Gizem ve gerilim türünde pek de şaşırılacak bir durum yok :) Stephen King çok daha fazla olmayan oy fazlalığı ile bu senenin en iyi gizem ve gerilim türünde kitabı seçilmiş. 

Mr. Mercedes kitabı büyük ihtimal ülkemizde de çıkar.



En İyi Tarihi Kurgu
Tarihi kurgu türünde 41,512 oy ile All The Light We Cannot See kitabı kazanmış. Ayrıca kitap 4,19 puanı ile hem de konusuyla merak edilenlerin arasına girdi. Bir de bu kulvarda yarışan The Miniaturist kitabının kapağı sizce de mükemmel değil mi ^_^

En İyi Fantastik
En iyi fantastik kitap olarak bilindik bir isim olan Deborah Harkness var. Cadıların Keşfi yani en iyi fantastik kitap seçilen The Book of Life kitabının bağlı olduğu serinin ilk kitabı. Ülkemizde Pegasus etiketi ile satışa sunulmuştu.

En İyi Aşk Kitabı /Romance


En iyi aşk kitabında ülkemizde Yabancı adıyla satışa sunulan serinin sekizinci kitabı Written in My Own Heart's Blood olmuş. Diğer adaylar da tanıdıklardan ve bazıların yayın hakları alındı. Colleen Hoover iki kitabı ile iddialı ama maalesef bu sene olmamış. Beautiful Oblivion ülkemizde geçen ay Tatlı Sır adıyla satışa çıktı. 

En İyi Bilimkurgu


The Martian bu grubun kazananı oldu ve bu ay İthaki Yayınları ile satışa sunulacak. Bu kategorinin  hepsinin kapağı birbirinden çok güzel ^_^ The Long Mars, kitabı ülkemizde yine İthaki'den çıkmış Uzun Dünya kitabının ait olduğu serinin üçünün kitabı. Uzun Dünya mükemmel denilecek kadar güzel bir kitaptı. Ayrıca The Martian birinciliği açık ara farkla elde etmiş. Aa size film haklarının da alındığı söylemiş miydim? ^_^

En İyi Korku

Prince Lestat (The Vampire Chronicles #11) - Anne Rice


En İyi Komedi/Humor




En İyi Kurgu Dışı / Nonfiction

The Opposite of Loneliness: Essays and Stories - Marina Keegan




En İyi Otobiyografi


This Star Won't Go Out: The Life and Words of Esther Grace Earl - 





En İyi Tarih ve Biyografi


The Romanov Sisters: The Lost Lives of the Daughters of Nicholas and Alexandra -  


#GIRLBOSS -  

Make It Ahead: A Barefoot Contessa Cookbook - Ina Garten



Serenity: Leaves on the Wind -   


En İyi Genç Yetişkin Kurgu

En İyi Genç Yetişkin Fantastik ve Bilim Kurgu


City of Heavenly Fire - Cassandra Clare


En İyi Çocuk Kitabı

 The Blood of Olympus - 


The Pigeon Needs a Bath! - 



Hem kazananlar içerisinde hem de kazanamayanlar içerisinde merakla beklediğim ve yayın haklarının alınması için ısrarcı olacağım kitaplar var. :) Bu yazıyı okul nedeniyle 3 gün boyunca yavaş yavaş hazırladım -düşünün artık yoğunluğumu -_-- 
 Ve bende 2014 yılında okuduklarımdan en iyilerini ve en kötülerini seçtiğim yazıyı bu ay sonuna doğru yayınlayacağım. :)
Sizin enlerinizi de bekliyorum ^_^

Benzer Yazılar

0 yorum

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe