Yorum: Karen Kıngsbury – Şans

7/31/2013 01:15:00 ÖS



                   

           # 1 New York Tımes Bestseller Yazarı

  ‘’ Affetmek , affedeni özgür kılar. ‘’

‘’ Kendinize vereceğiniz son şans hayatınızın en doğru kararı olabilir .’’      

  ‘’ Pes etmemek üzerine kurulu gerçek bir aşk hikayesi .’’  


      
Ellie Tucker ve Nolan Cook aşkı kendilerine verdikleri son şans üzerine kuruludur.
Mutsuz bir aile, aldatılmış bir eş, üzgün bir genç kız, unutulmamaya yemin edilmiş son şansa bağlı aşk …
On bir yıl sonraya randevuları olan iki genç aşık. On bir yıl ağaç köklerinin altında okunmayı bekleyen mektuplar.
Karen Kıngsbury , duyguları yaşayarak ve içtenlikle işleyerek olayları birebir yaşamamızı sağlamış.
Muhteşem bir son , gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.

                      KEYİFLİ OKUMALAR !


                                 8/10

Not: Eksik Parça Yayınları'nın ilk kitabı , çeviriside gayet güzel.


                             Kitap Tanıtımı


                 Affetmek, affedeni özgür kılar…
Kendinize vereceğiniz son şans, hayatınızın en doğru kararı olabilir.

Ona ayakta durma gücü veren ve eve girebilmesini mümkün kılan, nefes almasına olanak sağlayan tek şey, ağaç köklerinin arasına gömülü o eski kutuydu. Kutu, mektuplar ve bugünden on bir yıl sonra ulaşılabilecek son bir şans. Dağılan hayatınızı toparlamak, hatalarınızı telafi etmek, yaralarınızı sarmak ve ayrılmak zorunda kaldığınız insanlarla tekrar biraraya gelmek için son şansa ne kadar inanabilirsiniz? İnancınızın sizi nerede ayakta tutup, nerede yalnız bırakacağından nasıl emin olabilirsiniz? Emin oldugunuz her şeyin ayaklarınızın altından kayıp gittiği bir anda neyin gücüyle ayakta durabilirsiniz? Son şanslara inanmak, mucizelere inanmak kadar gerçektir.

***

En yakın arkadaşı Nolan ile birlikte 15 yaşındaki Ellie, o Georgia’dan California’ya taşınmadan bir gece önce, birbirleri için yazdıkları mektupları en sevdikleri ağacın altına gömerler. Plan, her şey ters gider ve birbirlerine ulaşamazlarsa 11 yıl sonra tekrar bu ağacın altında buluşup mektupları okumaktır.

Zaman hızla geçerken, ikisinin hayatları da değişmiştir. Ellie, 6 yaşındaki çocuğuyla yakasını bir araya getirmeye çalışan genç bir anneyken, Nolan ünü bütün ülke tarafından bilinen parlak bir NBA yıldızıdır. Kararlaştırılan tarih yaklaştıkça ikisi de bunu, çocukken verilmiş bir söz olarak değil, her şeye anlam kazandıracak olan ikinci şans olarak görmeye başlar.

Peki gerçekten bu ikinci şans her şeyi düzeltmek için yeterli midir?

Yorumlar:
“Şans’ta, Karen Kingsbury bizlere sevgiyle, macerayla ve ikinci şanslarla ilgili örülmüş bir hikaye veriyor… Kingsbury, ilham veren kurgularıyla bu alandaki en güvenilir yazarlardan biri ve Şans belki de onun yazdığı en iyi roman. Karakterlerine ustalıkla kattığı duygular sayesinde okuyucular romanı okurken bir çok kez gözyaşlarını tutamayacaklardır. İnsan kırılganlığının mükemmel dengesi ve tanrının lütuflarının gücü bu kitabı muhakkak okunması gerekenler arasına sokacak.” (Booklist)
“Kingsbury, son romanında bizlere affetme duygusu ve sevgileri bitip tükenmeyen karakterler vaat ediyor. Yazarın sürekli okuyucuları, günlük hayatlarından uzaklaşıp kaçabilecek ve hemen kanlarının ısınacağı yeni karakterlerle tanışabilecekler.” (Library Journal)
“Bu kadar mükemmel bir sonu hayal bile edemezdim.” (Goodreads)
“Kingsbury, kitabında umutlu ilgili dersini vermek için öğütler savurmaktan çok daha iyi bir yol seçerek, bunu hikayesine ustalıkla gizlediği mesajlar yoluyla yapmayı tercih etmiş.” (Publishers Weekly)       


Benzer Yazılar

0 yorum

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe