8. GKK Blog Tur: Kader Ağları - Shannon Drake || Kitap Yorumu

5/24/2014 02:57:00 ÖS



8. GKK Blog Turu'nda tarihi bir aşk romanı olan Shannon Drake imzalı Kader Ağları kitabını inceliyoruz. 
Tarihi aşk okuduğum bir tür değil Kader Ağları dışında okuduğum  tarihi aşk romanını da tur vesilesiyle okumuştum.

Laird Lion Waryk , karalın şampiyonu olarak ün salmış ve İskoçlar tarafından sevilmektedir. Savaşlardaki başarısı sevilmesinde büyük etkendir ama savaşlardaki başarısını özel hayatında görmek biraz zordur. Kralın şampiyonu olması aynı zamanda kralın istediği her şeyi istemesede kabul etmek zorunda kalmasına neden olur, kralın emirleri evleneceği kadını seçmesine olanak bile tanımıyordur. Genç ve başarılı olan Waryk'nin en büyük arzularından biri de sevdiği kadınla evlenip onun adını sürdürecek çocuklara sahip olmaktır. Sevdiğini düşündüğü ve evlenmek istediği Eleanor adında dul bir kadındır iyi bir aileden gelmiş olsa bile  Eleanor'ın Mellyora karşında pek de şansı olduğu söylenemez.  Peki Mellyora kimdir ? Kral David'in Waryk için uygun gördüğü Yüce Adin'n kızıdır. Kral David aynı zamanda Mellyora'nın vaftiz babasıdır. Mellyora'nın babası uzun yıllar İskoç Krallığı'na hizmet etmiş ve Bule Isle adasını yönetmiştir. Adin'in ölümüyle Blue Isle toprakları yöneticisiz kaldığı için Kral David bu toprakların yönetimi ve ona Adin tarafından emanet bırakılan Mellyora için en uygun kişinin Waryk olduğunu düşünmektedir , düşünmekle kalmayıp bu evliliğin gerçekleşmesi için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Viking kanı ile dolan ve Viking kızı olmaktan gurur duyan Mellyora Kral David'in emriyle sevdiği asker çocuk Ewan'dan kopartılıp evleneceğini duyduğu anda saraydan kaçma planlarını kurmaya başlar. 

Bundan sonra olaylar gelişmeye başlar o yüzden daha fazla içerik hakkında bilgi veremeyeceğim.
Mellyora nerdeyse her 50 sayfada ya kaçtı ya kaçırıldı. Sanki dönüp dolaşıp olaylar aynı noktaya geldi. Başı beladan kurtulmadı ve neredeyse Viking amcası ile İskoçlar'ı savaşa sokacaktı. Kralın emrine direnmesi ve başını eğmemesini takdir etmiş olsam da bazen çok ileriye gittiğini düşünmedim değil. Hatta bir yerde Karl David Waryk'e ''Zincirlere bağla gerekirse , zindana at!'' demesine katıldım bana kral böyle bir yetki verse bir dakika bile durmaz zindana attırdım böylece ne Waryk Mellyora'yı kurtarmaya uğraşmaz ne de biz okuyucular Mellyora'nın kaçmalarından sıkılmazdık. Waryk her ne kadar kralın şampiyonu olsa da Mellyora'nın kaçırıldığı zaman Kral David'e haber vermemesi sadık bir şövalye olarak hiç yakışmadı sonuçta kralın arkasından oyun çeviriyorsun.
Son olarak çeviri berbattı. Gerçekten berbattı , çeviriye kolay kolay laf etmem ama gerçekten vasattı ve okurken yorulmanızı ve kitaptan soğumanıza neden oluyor. 
 Yazdıklarımdan hiçbir şey anlamadınız mı ? Buyrun efendim kitap,  kitapçılarda sizi bekler :)






Kader Ağları ülkemizde ki kapağın baskısı ve arka planda kullandıkları font çok hoşuma gitti ama ben kapaklarda model kullanılmasını sevmediğim için kapağı genel olarak değerlendirdiğimde hoşuma gittiğini söyleyemem. Üstte gördüğünüz kapaklarda farklı edisyonlardan bu kapaklar içerisinde 2. sıradaki kapak en çok hoşuma gidenlerden. Waryk şanlı atı Merkür'den bahsetmedim ama okuyunca Merkür gibi bir atınızın olmasını isteyeceksiniz. Benden söylemesi :)

Bu fotoğrafta pek belli olmasa da kapağın baskısı kaliteliydi , yazı fontunu ve kullandıkları altın rengi çok güzel gözükmesini sağlamış.


Kader Ağları kitabı Graham adı altında bildiğim kadarıyla  şuanlık 7 kitaplık bir seriden oluşan ilk kitabı. .Bu yedi kitabın hepsinin ana karakterleri diğerlerinden farklı aşağıda gördüğünüz Graham Efsanesi'nin yayınlanmış tüm kitapları.






Kitabımızdan güzel bir alıntı ile yazımı sonlandırıyorum daha fazla alıntı ve 1 kişiye hediye ettiğimiz Kader Ağları çekilişine katılmak isterseniz sizi Facebook sayfamıza bekleriz :)

Turumuza verdikleri destekleri için  Olimpos Yayınları'na teşekkürler :)





Benzer Yazılar

0 yorum

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe