İlgimi Çekenlerde Bu Hafta

10/16/2016 12:58:00 ÖS


Mustafa Kemal Atatürk'ün kız kardeşi Makbule Atadan'ın 1951-1952 yılları arasında Yeni İstanbul Gazetesi'ne verdiği 141 mülakat kitap haline getirilmiş.Ben gibi  Atatürk'ü bir de kız kardeşinden dinlemek, kardeş gözüyle hayatına bakmak isteyenler için en nadide kitaplardan.
Daha fazla ayrıntılı bilgi ve kitaptan birkaç bölüm için Hürriyet Gazetesi'nde yer alan bu yazıyı okumanızı öneririm.


Tanıtımı:
Büyük kardeşime karşı yöneltilen yanlış hükümlerin, düşünülmeden yapılan tenkitlerin son zamanlarda sıklaştığını derin bir üzüntü ile görüyorum. Bunların se-bepleri o kadar gizli ve güç anlaşılır şeyler değildir. Biraz düşünülünce, perdenin ötelerini görebilirsiniz. Tarihin bildiği şeyler ne kadar çoksa, bilmediği şeyler de o kadar yığın yığındır. Günün birinde, hiç şüphesiz, her şey, en son aydınlığını bulmuş olacaktır.
-Makbule Atadan-

Atatürk'ün kız kardeşi Makbule Atadan anlatıyor…Pek çoğunu daha evvel işitmediğiniz, yüreğinizin bur-kularak okuyacağı, kimi zaman da Mustafa Kemal gibi bir Ata'nın evladı olmaktan gurur duyacağınız satırlar… 

Muhteşem bir Atatürk biyografisi.



Neil Gaiman'ın farklı tarzı yeniden raflardaki 
almış. Sandman 1: Prelüdler & Noktürnler  beklentilerin en üstte tutulduğu kitaplardan.Bakalım nasıl yorumlar alacak!

Tanıtımı: 
Tüm zamanların en iyi grafik romanı yepyeni ve yetkin çevirisi ile hak ettiği yerde!

Sandman macerasının bu ilk cildi grafik edebiyatta eşi benzeri görülmemiş bir efsanenin temelini atıp okurları rüyalarla kâbusların karanlık ve büyüleyici dünyasına, Rüyalar Kralı Morpheus ve diğer Sonsuzların mekânına götürüyor.

Tüm zamanların hem en popüler, hem de eleştirmenlerce en çok beğenilen grafik romanlarından biri olan Sandman, çizgi roman dünyasında olgun ve lirik fantezinin dönüm noktası oldu. Mecranın en aranan sanatçılarının birlikte resimlendirdikleri seri, modern ve antik mitolojilerin, çağdaş kurgularla, tarihi dramalarla ve efsanelerle beraber dokunduğu zengin bir karışım.

Görsel Kaynak: İthaki Yayınları




 








Benzer Yazılar

2 yorum

  1. Tarihi tarih kitaplarından olmaktansa o dönemi yaşayanların anılarından okumak çok daha samimi ve anlaşılır geliyor bana. Bu nedenle kitap gibi

    YanıtlaSil
  2. İlk fırsatta okumak isterim doğrusu. :)

    YanıtlaSil

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe